Câinele cel bătrân…

Poveste dedicată celor care se consideră „tineri de suficient de multă vreme”…

Un domn mai în vârstă se hotărăște să meargă la un safari în Africa. Îl duce cu el și câinele său bătrân pentru a-i fi companie.
Într-o zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când își dă seama că s-a rătăcit. În timp ce adulmeca urmele ca să găsească drumul, vede un leopard alergând spre el cu intenția vădită de a-l înfuleca.

Câinele bătrân își zice: „Văleu! Sunt terminat!”, dar observă în vecinătate niște resturi de oase și așezându-se cu spatele la leopardul care se apropia, începe repede să roadă oasele cu poftă. Când să sară leopardul pe el, câinele bătrân exclamă:
Acest leopard a fost cu adevărat delicios! Oare unde mai găsesc unul?” La auzul acestor vorbe, leopardul se opri brusc, speriat, și fugi de acolo, gândind: „Ufff! Era cât pe ce! Câinele ăsta bătrân aproape să-mi vină de hac!

În tot acest timp, o maimuță care a privit întreaga scenă dintr-un copac, se întreba cum ar putea profita de ceea ce știa pentru a obține protecție din partea leopardului. Alergă repede după leopard, dar câinele bătrân văzând-o că fuge cu viteză maximă, își dă seama că maimuța pune ceva la cale.

Maimuța îl ajunge din urmă pe leopard și îi povestește despre viclenia câinelui. Tânărul leopard, furios că a fost păcălit, zice: „Hai, maimuță, sări pe spatele meu și vei vedea ce pățește cel care vrea să mă înșele!

Câinele bătrân vede leopardul cu maimuța în spinare și se întreabă neliniștit: „Ei, acuma ce mă fac?!

Se așeză din nou cu spatele la atacatori și se comportă ca și cum nu i-ar fi văzut. Când aceștia ajunseră destul de aproape de el, strigă cu ciudă: „Unde-i afurisita aia de maimuță?! De-o oră am trimis-o să-mi aducă un alt leopard!!!

Morala:
Nu râde de cei în vârstă! Vârsta și rafinamentul întrec întotdeauna puterea și tinerețea. Spiritul și înțelepciunea se dezvoltă doar odată cu experiența.


Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: