Cum să suspenzi o ședință…

Definirea problemei

Lucrezi într-o companie. Prin forța împrejurărilor, trebuie să participi la ședințe. Unele (cel puțin) îți displac profund. Sau le consideri o mare pierdere de vreme. De aceea, sau din cu totul alte motive îți pui problema de a găsi o modalitate de a întrerupe sau chiar de a sista ședința respectivă. Dacă nu ești în situația celui care conduce acea ședință, el putând oricând să găsească o modalitate de suspendare, atunci ai o problemă. Și vine întrebarea: cum s-ar putea sista o ședință dezagreabilă?

Căutare soluții

Încercarea de a găsi un răspuns printr-o căutare pe net s-a soldat cu eșec, rezultatele returnate fiind legate de întreruperi ședințelor de guvern, ale ședințelor parlamentului, etc. Deci, drum închis! O altă soluție ar fi să-i întrebăm pe colegi. Dar pentru că „pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine”, poate fi și aici o problemă. Și poți primi sugestii de tipul „salvării” individuale, de tip „mi s-a făcut rău”, sau „am o urgență”, sau altceva de acest tip.

Variantă testată

Iată o soluție (chiar testată). Desigur că nu prea e indicată folosirea ei. Și chiar dacă-ți reușește o dată, e de preferat să nu prea o repeți. Că nu se știe… Deasemenea, trebuie făcută o analiză în privința posibilității folosirii ei. Pentru că într-adevăr trebuie să ți-o permiți. E chiar un lux! Dacă nu cumva poate fi considerată sinucidere…

Așadar, să n-o mai lungim… Soluția este asta: la un anumit moment, găsești un moment favorabil în care să strecori critici mai mult sau mai puțin subtile la adresa managementului companiei. Nu neapărat cu nume și prenume, ci așa, vag cu caracter general. În mod normal (desigur că depinde și de cei ce participă la ședință, vei constata că brusc toată lumea își amintește că are niște urgențe de rezolvat și cu ridicări grăbite de pe scaune se îndeamnă unii pe alții cu expresii de genul „hai să facem și să dregem…”, „hai la treabă…”, etc.


Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: