Prințipuri? Pardon, ce-s alea, coane?

O știre (printre atâtea altele) care merită reținută. PNȚCD – un partid adus „în sapă de lemn” electorală – l-a suspendat pe domnul Aurelian Pavelescu din funcția de președinte „subminarea autorității forurilor superioare de conducere ale partidului prin luarea de măsuri abuzive fără consultarea și aprobarea conducerii”. Decizia aparține Biroului Național de Conducere.

Îmi mențin părerea că mai devreme sau mai târziu, societatea umană va trece la o nouă fază de organizare socială, în care partidele politice vor trebui să dispară, ele epuizându-și capacitatea de a structura societatea și de a promova și susține lideri… Dar asta-i altă poveste care merită dezbătută pe larg. Acum vorbim totuși de un partid istoric care a influențat puternic societatea românească în anii ’90, contrabalansând monopolul politic instituit de fostul FSN și promovând orientarea pro-europeană a României.

Din păcate, infiltrarea până la vârful conducerii cu personaje precum Aurelian Pavelescu a condus la dezastrul în care se găsește acest partid. Nu-mi imaginam că lucrurile sunt atât de grave, asta fiind vizibil printr-o simplă vizită pe site-ul partidului care arată azi cam așa:

Site PNTCD

Deci cam din 16 septembrie 2011, site-ul n-a mai fost actualizat! Asta ar putea spune destul de mult…

Dar, revenind la suspendarea lui Aurelian Pavelescu, personal credeam că s-a luat atitudine față de unele hotărâri privind politica de alianțe promovată de dânsul, de orientarea doctrinară a partidului sau oricum chestiuni de această natură. Din păcate, constat că problema care a declanșat o reacție a fost una foarte concretă și nici vorbă despre doctrină, idealuri și alte astfel de „lucruri pepalpabile”. Pe scurt, comunicatul spune:

În particular, președintele suspendat s-a substituit în repetate rânduri competenței și autorității Biroului Național de Conducere în situații cum ar fi: negocierea de contracte care privesc patrimoniul partidului fără înștiințarea, consultarea și aprobarea BNC – închirierea spațiului din incinta sediului central al partidului pentru activități lucrative fără acordul BNC și fără a da socoteală de fondurile încasate; emiterea unei hotărâri de evacuare a sediului central fără consultarea BNC; refuzul repetat de a prezenta în scris raportul anual de gestiune cu situația financiară a partidului; cedarea sediului PNȚCD sector 4 fără acordul BNC; instaurarea unui climat de teroare în partid prin excluderi și decizii abuzive, cum ar fi stabilirea unor conduceri interimare la nivelul oricărei organizații al cărei lider are păreri diferite de cea a lui Aurelian Pavelescu.

Deci reacția a fost declanșată de probleme financiare. Până acum, n-a contat direcția în care a fost orientat partidul dus în alianțe care să-l sprijine pe Traian Băsescu, spre exemplu. Încă o dată se dovedește că materialul este mai „apetisant” decât „spiritualul”, într-o „soțietate fără prințipuri, care va să zică”, vorba lu’ nenea Iancu!

Anunțuri

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: