Fault pe viață…

Se pare că regulile societății umane vor suferi permanent schimbări… Nici chiar drepturi elementare precum cel al liberei exprimări nu mai stau în picioare. Și anularea unui astfel de drept este acceptată de chiar părinții unor copii, care decid pentru viitorul celor doi copii.

Pe scurt, povestea este așa: conform The Guardian, celor doi copii ai familiei Hallowich, locuitori ai Pennsylvaniei, li s-a luat dreptul de a vorbi, pentru tot restul vietii, despre extragerea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice (fracking) sau despre Marcellus Shale, formațiunea de roci sedimentare din estul Americii de Nord, de unde Range Resources extrage gaze de șist, intedicția fiind parte a unei înțelegeri între părinții lor si unul dintre liderii de pe piața petrolului și a gazelor naturale, firma Range Resources.

Inițial, familia Hallowich  a acuzat companiile de petrol și gaze naturale de distrugerea fermei lor de circa 4 hectare din Mount Pleasant, Pennsylvania, și de faptul că activitatea lor pune în pericol sănătatea celor doi copii. Proprietatea lor se învecina cu mai multe zone unde se derulau operațiuni industriale: patru puțuri de extracție a gazelor de șist, stații de comprimare a gazelor și cu un iaz de decantare a deșeurilor, despre care familia susținea că le-ar fi contaminat resursele de apă și le-ar fi provocat usturimi la ochi, dureri în gât și migrene.

Interdicția, aplicată întregii familii, a fost o condiție a încheierii întelegerii, părinții afirmând că au fost de acord cu termenii înțelegerii pentru că vor să se mute într-o altă zonă, departe de câmpurile de extracție a gazelor, și să-și crească copiii într-un mediu mai sigur.

Avocatul failiei Hallowich a arătat judecătorului că înțelegerea limitează dreptul celor doi copii la liberă exprimare și că nu știe în ce măsură pot fi limitate, printr-o astfel de procedură, drepturile unui minor prevazute in Primul Amendament al Constituției SUA. Judecătorul afirmă că instanța nu are un răspuns la această chestiune și că „e o întrebare pentru facultatea de drept”.

Interdicțiile aplicabile adulților sunt obișnuite în înțelegerile încheiate între operatorii de petrol și gaze și rezidenții din Pennsylvania, inima exploatărilor de gaze de șist din SUA. Însă insistența avocatului companiei de a extinde interdicția asupra copiilor l-a pus până și pe judecător în dificultate, după cum se arată în documentele tribunalului.

Deci, și în coșcogea SUA, țara libertății, în pofida unor prevederi constituționale, un judecător girează încălcări flagrante ale drepturilor omului!

Spre ce ne îndreptăm?

Anunțuri

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: