Tărășenie, monșer…

Dom’le, companie mare. De stat. Nu contează domeniul. Și, problemă: rezultatele nu confirmă așteptările. E necesar de luat o decizie. Urgentă! Se adună rapid trei „înțelepți” (înțeleptul 1, înțeleptul 2 și, desigur, ați ghicit, înțeleptul 3). Și iau o hotărâre. Până-aici, nimic de comentat. Hazul de-aici începe. Punerea în practică a hotărârii luate trebuie făcută de către un terț compartiment; așa se face că, înțeleptul 2 (sau 3, nu contează) se duce la șeful acelui compartiment și-i spune: „Domnu’, știi că rezultatele la… nu sunt cele așteptate! Nu putem lăsa lucrurile așa! Uite, ne-am adunat noi, trei înțelepți, și-am hotărât să mai insistăm pe problemă, pentru a o lămuri!”

Din păcate, „problema” e executată prin contract cu o terță companie, iar contractul e aproape de expirare (din punct de vedere al duratei). Pentru a mai insista pe problemă, e nevoie de o prelungire a contractului. Ori la o firmă de stat (și nu numai), o astfel de prelungire se face doar cu un act adițional la contract. Ei, dar pentru a se aproba un act adițional, e mai greu, el trebuie fundamentat. De aceea, e necesar ca cineva să-l inițieze.

În acest scop, șeful compartimentului operativ, îi spune înțeleptului 2 (sau 3, nu contează): „Dați-mi o hârtie prin care să putem demara adiționarea contractului”. „Cine, eu?”, spune înțeleptul 2 (sau 3, nu contează). Atunci, șeful compartimentului adună datele referitoare la contract și merge direct la înțeleptul 1, explicându-i situația. Înțelegând situația, înțeleptul 1 (care în paranteză fie spus are și o funcție mare în companie) îl întreabă, cumva retoric, pe șeful compartimentului: „Și vrei o hârtie? De la mine?” „Păi, cam da!”, spune șeful compartimentului. La care, înțeleptul 1 (care în paranteză fie spus avea și o funcție mare în companie) îi spune: „Nu, ia pune dumneata și fă o scrisoare către înțeleptul 2 și înțeleptul 3, să-ți dea ei o astfel de hârtie!”

Din fericire pentru șeful de compartiment, lucrurile s-au rezolvat până la urmă, în sensul că s-a primit o hârtie de la înțeleptul 3 (sau 2, nu contează).

Anunțuri

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: