HAARP – abandon du travail?

La știrile de dimineață ni se transmitea că

„În urmatorii 50 de ani s-ar putea produce două sau chiar trei cutremure majore în țara noastră. Asta inseamna magnitudini de peste 7 pe scara Richter, după cum sustine un studiu desfășurat în 13 state și la care au participat 50 de cercetători.”

O hartă frumos colorată a zonelor cu risc seismic plasează România, alături de Turcia, Grecia și Italia în categoria zonelor cu risc crescut de activitate seismică importantă, zonele roșii prezentând un risc de 10% de producere a unui cutremur puternic în următorii 10 ani.

România face parte, alături de ţări ca Trucia, Grecia şi Italia, din rândul regiunilor cu risc crescut de activitate seismică importantă, iar în următorii 50 ani este un risc de 10% ca în aceste zone să se producă un cutremur puternic. Regiunea cea mai afectată de acest risc din România este Vrancea. Aceasta este concluzia unui studiu european realizat de 50 de oameni de ştiinţă.

Conform stirileprotv.ro, prof. dr. Dan Lungu, specialist în siguranța construcțiilor ne spune că:

„Avem norme și reguli foarte avansate în construcții, însă la aplicarea lor stăm foarte prost. Am făcut un proiect cu japonezii, plătit de ei ca să ne prezinte și să ne învețe cum să construim anti-seismic. Ghiciți ce s-a întâmplat cu acel proiect – a fost omorât în fașă pentru că Guvernul nu a mai asigurat cadrul legal. Și noi nu plăteam nimic…”

Ne e specifică atitudinea? Cu certitudine! Așa se face că la următorul cutremur – indiferent când va fi el – în România va fi prăpăd! Și apropos de dată, se spune că pe baze statistice, a-a observat că în ultimele secole am avut seisme devastatoare la fiecare 36 de ani. Și ce să vezi, atâția s-au împlinit în 2013 de la cutremurul din ’77.

Ca un făcut, pe lângă aceste informații, citind fluxurile de știri, aflu că High-frequency Active Auroral Research Program, atât de controversatul proiect HAARP, culmea dom’le, s-a-nchis! Încă din 23.05.2013! Mai mult, motivul închiderii ar fi lipsa finanțării, conform directorului acestui program, Dr James Keeney:

„Programul HAARP- obiect de fascinație pentru mulți și subiect al teoreticienilor conspirației și activiștilor anti-guvernamentali- s-a închis. Actualmente, structura este abandonată. Este vorba de bani. Pe care nu-i mai avem.”

Dacă am putea înțelege cât de scumpă este menținerea în funcțiune a proiectului (ni se spune că generatoarele Diesel nu au trecut testul Clean Air Act, iar repararea lor ar costa peste 800.000 de dolari, iar costurile întreținerii lunare a structurii ar fi de 300.000 de dolari și de 500.000 de dolari pentru funcționare în regim complet), este totuși de neînțeles închiderea website-ului HAARP! Asta-i deja prea mult! Ce cheltuială ar fi însemnat menținerea în viață a site-ului?

Nu cumva stă în picioare alte variante? Nu doar adepții teoriei conspirației, pun la îndoială cele afirmate în privința abandonării HAARP! Bilanțul financiar pe 2013, publicat pe site-ul DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), agenție a Departamentului Apărării al Statelor Unite, care are rolul de a dezvolta noi tehnologii pentru forțele armate, demonstrează contrariul, în sensul că HAARP ar avea alocați bani până în anul financiar 2014, demonstrând că guvernul SUA nu renunță la finanțarea HAARP.

De aceea, anunțata abandonare a acestui controversat program din Alaska nu doar că nu liniștește apele, ci chiar le tulbură și mai mult. Unii spun că este posibil ca americanii să-și fi creat o altă structură, mai performantă, cu care care să influențeze Natura. Coincidență sau nu, tot recent, CIA a anunțat că finanțează un studiu privind modificarea mediului Pământului și stoparea schimbărilor climatice.

În schimb, alte voci nu exclud ca HAARP să pregătească un dezastru de proporții apocaliptice, dar care să nu mai poată fi pus pe seama sa după anunțata lui abandonare.

Jocul e tot mai complicat, nu?

Anunțuri

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: