Credeați că sunteți de capul vostru?

O știre caldă și aiuritoare:

Institutul Elie Wiesel protestează față de acordarea titlului de cetățean de onoare pentru părintele Iustin Pârvu de către Consiliul Local Baia Sprie: „A fost un negaționist al Holocaustului”

Un domn pe numele său Alexandru Florian, ditamai Directorul general al Institutului Elie Wiesel, își exprimă „indignarea” față de o decizie a Consiliului Local Baia Sprie, care i-a acordat părintelui Iustin Pârvu titlul de cetățean de onoare post-mortem al orașului.

Institutul arată într-o scrisoare deschisă ce poate fi văzută aici, că Iustin Pârvu a fost un negaționist al Holocaustului.

Uimitor este faptul că acest document este redactat sub antetul „Guvernul României”!

Deci, stimabilii nu doar că urmăresc cu atenție ce fac și ce spun toți cei care probabil sunt pe lista/listele lor, dar în propria noastră țară, sub egida Guvernului, își permit să ne urechească!

Citez doar un comentariu la această știre:

E dreptul lui să nu creadă în holocaust!
Holocaustul nu este o axiomă!

Doar așa putem afla adevărul, punând sub semnul întrebării veridicitatea unor teze/declarații sau a existenței unor lucruri și cercetând, și încercând să demonstrezi acest lucru.

Când vine vorba despre Holocaust, oamenii nici măcar nu mai au dreptul de a pune sub semnul întrebării anumite lucruri ce țin de acest subiect pentru că sunt automat catalogați antisemiți sau în unele țări chiar pot înfunda puscăria.

Până unde pot sa meargă cu acest subiect evreii??? N[umă]r[ul] evreilor morți în timpul războiului (chiar și civili), nici măcar nu se compara cu n[umă]r[ul] morților din alte etnii/religii sau naționalități.

Nu neg tragedia prin care a trecut aceasta comunitate în timpul războiului, dar consider că s-a ajuns prea departe cu acest subiect, îngrădindu-se drepturi și libertăți de exprimare. Noțiuni ce stau la baza unei democrații.

O fi clar, domnilor?

Editare 19.09.2013

Răspunsul Primăriei Baia Sprie la comunicatul Institutului „Elie Wiesel”

„Abuzurile totalitarismului din cea de a doua jumătate a sec. XX au transformat România într-o imensă puşcărie, în scopul anihilării conştiinţei celor care gândeau altfel decât comuniştii. Tocmai de aceea, spirite luminate ca a arhimandritului Justin Pârvu au avut menirea de a ţine trează conştiinţa naţională.

Practic, părintele Justin Pârvu şi-a împletit destinul cu cel al neamului românesc, luminând ca un far al dreptei credinţe la trezirea conştiinţei de neam. Astăzi, reprezintă ultimul mare mărturisitor al unei generaţii de sacrificiu care s-a jertfit în temniţele comuniste din Aiud, Gherla, Piteşti, Sighet, Canal şi lagărele de muncă din „Triunghiul morţii” (Baia Sprie, Cavnic, Nistru).

Părintele Justin Pârvu s-a consacrat lui Dumnezeu, neamul său şi marii familii creştine, nu ideologiilor politice. Nu a fost un agitator doctrinar, ci o mare conştiinţă. Zecile de mii de pelerini, prezenţi la înmormântare sa, au confirmat că odată cu trecerea la odihna veşnică s-a născut un sfânt. Practic, prigoana stalinistă l-a desăvârşit întru sfinţenie.

Iată de ce, găsim poziţionarea dumneavoastră, cel puţin inadecvată. Nu credem că a sosit vremea să ne mântuim pe furiş, cu aprobarea cuiva. Diploma de CETĂŢEAN DE ONOARE nu aduce beneficii răposatului arhimandrit, ci, mai degrabă, comunităţii noastre ca recurs la demnitate şi memorie. Filmul documentar „Fericiţi cei prigoniţi” şi demersul nostru civic vor constitui documente pentru cei care au dreptul să ştie dar nu au voie să uite.”

Cu toată consideraţia,
Primar Dorin Vasile Paşca

ROMÂNIA

JUDEȚUL MARAMUREȘ
Primăria Orașului Baia Sprie
Piata Libertatii, nr. 4
Telefon: +40-262-262303, 260059 Fax: +40-262-260059
E-mail: primaria@baiasprie.ro
BaiaSprie.Ro

Domnule primar, vă transmit mulțumirile mele!


Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: