Biserica – instrument politic

Televiziunile sunt pline cu reportaje despre mari mobilizări de mase de oameni care merg spre Iași. Cu noaptea-n cap, oameni de toate vârstele, sprijiniți de autoritățile locale (vezi primarul din Voluntari și chiar stimabila sa soție, parlamentarul Gabriela Firea) se adună pe lângă autobuze/autocare și cu voci tremurânde de „evlavie” declară că sunt gata pentru drum lung și pentru patru nopți de așteptare în aerul liber al Iași-ului. Mai mult, unii „evlavioși” și-au luat copii de la școală, punând ei înșiși încă o bucată de săpun la baia de „spălare a creierelor” generației următoare.

Și-aici e de fapt o problemă de libertate. Degeaba clamăm libertatea, când celei mai intime forme de libertate, cea a spiritului, i se pune zăbala de la vârste la care nu conștientizezi că se atentează la libertatea ta. Și culmea, acest lucru îl fac proprii părinți sau alte rude apropiate! De ce? Pentru că ei înșiși, la rândul lor, așa au pățit, de la generația anterioară de „gardieni”, părinții lor. Pe de altă parte, aceste generații după generații de „gardieni” chiar cred că fac ceea ce trebuie, ceea ce e bine pentru odraslele lor. Ei asta-i chiar orwellian!

De fapt, sistemul este o simbioză perfectă! De fapt e un troc! Ia ca să-mi dai! Pe de o parte statul (prin intermediul politicienilor – fie ei la putere sau în opoziție), prin „donațiile” generoase către biserică, se asigură de „simpatia” reprezentanților bisericii care își îndeamnă drept-credincioșii la ascultare și supunere, iar pe de altă parte, biserica își vele liniștită de negoțul cu cele sfinte! Nu-i așa că e bine? Bine pentru cine? Păi pentru toată lumea! Și pentru politicieni, și pentru biserică și (aparent) și pentru credincioșii cetățeni care sunt astfel sclavii perfecți ai sistemului astfel pus la punct, sclavii perfecți care se cred liberi! Excepțional! Bravos națiune! Halal popor!

Și toate astea, în condițiile în care apar oameni care ne spun că, de fapt, Iisus n-a existat niciodată. Astfel, teologul american Joseph Atwill spune că:

„Oamenii deschişi la minte trebuie să cunoască adevărul despre trecut pentru a înţelege cum şi de ce guvernele creează istorii false şi zei falşi. Fac asta adeseori, pentru a crea o ordine socială care se împotrivește intereselor oamenilor obişnuiţi.”

Sectele din Palestina din secolul I e.n., care îl aşteptau pe războinicul Mesia, organizau frecvent insurecţii. Când romanii şi-au epuizat metodele de a reprima răscoalele, au apelat la tactici de natură psihologică. Au ajuns la concluzia că ceea mai bună metodă era crearea unui sistem de valori diferit, aşa a luat naştere povestea unui Mesia pacifist. În loc să îndemne la războiMesia a încurajat politica întoarcerii celuilalt obraz şi i-a îndemnat pe evrei să dea Cezarului ce este al Cezarului şi să îşi plătească dările către Imperiul Roman.”

Articolul referitor la ipoteza teologului american poate fi citi aici.


Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: