Secretele lui Voinea…

O știre caldă ne anunță că:

Serviciul de Telecomunicaţii speciale (STS) a fost solicitat să bruieze, pentru a împiedica interceptările, discuţiile purtate joi la Ministerul Finanţelor cu misiunea FMI pe tema politicilor fiscale şi a bugetului pentru 2014. Funcţionarii ministeriali prezenţi au fost obligaţi să predea telefoanele mobile.

Sistemul de bruiaj a fost deschis pentru a împiedica o eventuală încercare a unei persoane de a asculta discuţiile din afara sălii sau clădirii.

Reprezentanţii Finanţelor au discutat, joi seară, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) principalele politici fiscale şi indicatorii principali ai bugetului de stat pentru 2014.

Surse oficiale au declarat agenţiei Mediafax că, în premieră pentru întâlnirile cu delegaţia FMI, din partea autorităţilor române s-a solicitat ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să bruieze pentru a împiedica interceptările, iar telefoanele mobile ale funcţionarilor ministeriali prezenţi la întâlnire au fost reţinute înainte de intrarea în sală.

„Solicitarea a venit din partea ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, iar STS a instalat în sala de discuţii un echipament de bruiaj. De altfel, funcţionarilor de la Finanţe prezenţi la discuţii li s-a cerut să depună telefoanele mobile într-o cutie specială, fiind întocmite şi liste nominale cu cei care au luat parte la negocieri”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, doar membrii delegaţiei FMI şi CE, precum şi demnitarii de la Finanţe au putut să păstreze asupra lor telefoanele mobile.

Deci domnul Voinea are secrete. Ca orice om. Problema lui este că face confuzie. Una e să ai grijă de secretele personale, și alta e să pui servicii secrete să-ți protejeze niște discuții. Care discuții ce-ar fi putut să arate? Că ai noștri aleși și numiți în guvern „negociază” în genunchi? Pă de acest lucru îi acuzau pe ăi dinainte! Acum fac același lucru?

De fapt, nu doar în privința acestui domn Voinea, constat că deși atunci când erau în opoziție oamenii păreau chiar simpatici, dar, din nefericire (pentru ei, sau și pentru noi?), odată ajunși la putere devin de-a dreptul antipatici. Și mă opresc deocamdată la acest cuvânt.

Ce e atât de secret, domnule Voinea? Ce ar fi putut afla poporul ăsta din negocierile Dvs. cu FMI și CE? M-aș fi așteptat ca astfel de solicitări să vină de la FMI și nu de la reprezentantul guvernului român. S-au nu ați făcut decât să „traduceți” cerința lor?

Vă fac o recomandare: exită posibilitatea (poate chiar probabilitatea!) ca popoarele să se sature de împilatori. Și s-ar putea s-o încurce și cei ce „traduc”. Ia vedeți articolul „Poliția greacă se alătură poporului”!

Anunțuri

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: