Tun uriaș dat de guvern, când poporul era cu ochii la tragedia aviatică!

Oameni amarati

Miercuri 23 ianuarie, Guvernul Ponta a aprobat „Hotărârea de Guvern pentru aprobarea tranzacţiei convenite prin Memorandumul de Înţelegere încheiat între statul român şi The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucureşti la 15 februarie 2013” prin care compania deţinută de statul kazah este iertată de o datorie de jumătate de miliard de dolari.

Aşadar, în timp ce opinia publică era aţintită asupra tragediei aviatice din Munţii Apuseni, Guvernul Ponta se „preocupă” să dea poporului român o nouă ţeapă uriaşă, potrivit nasul.tv. Toate acestea în contextul în care Guvernul Ponta vrea să pună accize pe combustibil, însă nu ezită să scutească o companie privată, străină, de o datorie uriaşă (jumătate de miliard de dolari).

Sursa: Pelerin ortodox

Guvernul a aprobat o hotărâre pentru aprobarea tranzacției convenite prin Memorandumul de Întelegere încheiat între statul roman și The Rompetrol Group N.V. semnat la București la 15 februarie 2013, precum și a unor măsuri pentru implementarea acesteia, se arata într-un comunicat al Executivului.

Prin aceasta hotărâre, se sting, „pe cale amiabilă și reciproc avantajos” (N.M. – Nota Mea: nu ni se spune și nouă care ar fi avantajele României??), litigiile aflate pe rolul instanțelor de judecată dintre Ministerul Finanțelor și Rompetrol Group N.V.

De asemenea, Rompetrol Group N.V. se angajează ferm să achiziționeze un număr de acțiuni emise de Societatea „Rompetrol Rafinare” S.A. Constanța, reprezentând 26,6959% din capitalul social, în schimbul a 200 de milioane dolari și obligația corelativă a părții române de a oferi spre vânzare aceste acțiuni.

Prin actul normativ, se reglementează principiile referitoare la „înființarea, organizarea și funcționarea unui fond de investiții în sectorul energetic sub forma unei societăți pe acțiuni la care aportul The Rompetrol Group N.V. va fi de 150 milioane dolari SUA și o cotă de participare la capital de 80%, statul român urmând să dețină o participație de 20%”.

În fine, exista obligația statului român de a păstra pe o perioadă de 3 ani „o participație nediluată de 18% din capitalul social al Societății „Rompetrol Rafinare” S.A. Constanța”, respectiv diferența dintre întreg pachetul de acțiuni deținut de statul român și pachetul de 26,6959% din capitalul social care urmează să facă obiectul unei proceduri de privatizare la care să participe Rompetrol Group N.V.”

Premierul Victor Ponta a anunțat la începutul ședintei de miercuri a Guvernului că proiectul de hotărâre privind Memorandumul cu Rompetrol va fi discutat spre aprobare în baza deciziei CCR în acest caz.

Sursa: Drept online

Anunțuri

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: