Politrucul…

Pe vremuri, comuniștii ruși au inventat „comisarul politic”… Înainte de ’89, nici la noi nu se mișca nimic în fabrică fără secretarul de partid… Credeți că s-au schimbat lucrurile? Iată că, în democrația actuală, ne spune chiar Traian Băsescu, după ședința CSAT de ieri, 02.02.2014:

„Dacă se puneau la un loc şi informaţiile de la Aviaţia Militară, informaţiile radar, şi dacă se puneau în acelaşi loc şi informaţiile de la ROMATSA, cu certitudine localizarea s-ar fi putut restrînge la un perimetru foarte mic. Din păcate, comandamentele – o să le spun comandamente, ele au nume foarte pompoase – comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la Ministerul de Interne. Repet, acum, în birou la mine, dacă pun la un loc informaţiile care s-au dat în primele 30-35 de minute, pot face localizarea fără nicio problemă. Totul este să se lucreze coordonat, cu un înalt demnitar în capul mesei şi cu instituţiile în stînga şi în dreapta, iar informaţia să curgă în flux continuu, cu grupul de analiză care să pună la un loc toate informaţiile.”

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate face nimic fără un „înalt demnitar”! Care „înalt demnitar”, desigur că nu poate fi decât om politic, nu-i așa? Care om politic e numit politic, desigur!

Și-atunci întreb: ce expertiză poate avea un politruc oarecare în probleme de strictă specialitate? De fapt, indiferent din ce partid ar veni, politrucii nu vor face decât să-și permită aroganța de a se așeza „în capul mesei”. Iar noi trebuie să acceptăm asta, ca pe un lucru de la sine înțeles, nu?


Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: