Strategie…, energie…, golănie…

Stimabilul domn ministru al Economiei, fost al Energiei, fost al… și actual al… ne anunță că „România are un excedent de energie, iar exportul este esențial pentru valorificarea acestei resurse, în acest sens fiind necesară continuarea programului de dezvoltare a interconectărilor”!

Nu-i așa că-i frumos? Nu-i așa că ar fi bine, dacă n-ar fi rău?

Oare ce noi unități de producere a energiei a emanat stimabilul? Cum o fi ajus România cu un excedent de energie, în condițiile în care, în continuare, se fac importuri de gaze de la ruși? Dacă într-adevăr avem exces de energie, răspunsul e simplu, dar domnul în cauză se ferește ca dracu de tămâie să vorbească despre asta: prăbușirea dramatică a capacității de producție a țării și prin urmare lipsa de consum de energie! Asta a fost marea strategie energetică a politicienilor români, care n-au făcut decât să pună în practică planuri primite de peste hotare, de la cei interesați în transformare României într-o colonie…

Deci, golănia e la ea acasă la nivel înalt. Care nivel e de fapt pe la genunchiul broaștei, pe-acolo pe undeva… Ca înălțime!

Anunțuri

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: